Ready to watch this Video?

To get quick access you need to subscribe this Premium plan.

Restricted Access. You must be a member to access this content. Get package below to access the Content.

premium toegang
Pricing: 20.00 EUR

Buy Now

Persoonlijke groei voor een fijner leven

0
0
Lees het artikel
In deze video bespreek ik alledaagse psychische- en mentale problemen. Ik vertel over de impact van een probleem dat tussen je oren zit en wat jij kunt doen om jezelf van een hoop frustratie te verlossen. Ben jij op zoek naar een fijner leven met meer welzijn en succes maar lijkt het je soms niet gegund? Bekijk dan deze video.

Lijden

Aan de buitenkant van mensen kun je het vaak niet zien. Maar veel mensen zijn ongelukkig, omdat ze ergens mee zitten. Denk aan: faalangst, slecht slapen, overgewicht, onzekerheid, geldgebrek, stress, burnout, eenzaamheid, ontevredenheid, angst, gebrek aan zelfvertrouwen, woede, gepest worden en ga zo maar door. De lijst is lang want het leven zit vol met uitdagingen en innerlijke problemen. Grote kans dat jij ook momenteel in je leven met een probleem worstelt waar je een oplossing voor wilt.

Problemen oplossen

Voor mij persoonlijk geldt dat ik vroeger veel last had van faalangst. Waar ik vooral veel hinder van heb gehad is slecht slapen en piekeren. Ontspannen was een hele opgave voor mij tijdens examens en drukke schoolperiodes. Daarnaast was ik onzeker in een hoop dingen.

Zelfhulp

Mijn faalangst heb ik overwonnen maar dat heeft de nodige tijd en energie gekost. Wat mij geholpen heeft is zelfstudie. Dat wil zeggen het analyseren van het probleem en lezen van veel boeken over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

Met welk probleem jij ook geconfronteerd wordt weet dat er voldoende middelen beschikbaar zijn om er zelf wat aan te doen. (Zelf)hulp kan door het lezen van boeken, volgen van online cursussen, coaching of het bezoeken van seminars en trainingen. Ik sta soms versteld van hoeveel lijden mensen wel niet in hun leven toelaten. Zonder dat ze er iets aan doen of het probleem negeren. Totdat de nood zo hoog wordt dat er wel iets moet gebeuren.

Verantwoordelijkheid voor je eigen leven

Wat jij met je leven doet bepaal je uiteindelijk helemaal zelf. Jij bent verantwoordelijk. Je kunt de problemen waar je mee geconfronteerd wordt aanpakken of proberen te negeren. Aan jou de keus. Veel mentale problemen zijn te overwinnen door zelfhulp en persoonlijke ontwikkeling.
Persoonlijke ontwikkeling helpt je bij het creëren van een fijner leven.

Persoonlijke ontwikkeling is echter niet altijd een oplossing. Bij complexe/zware psychische klachten kun je beter de hulp inschakelen van je huisarts. Die zal je dan doorverwijzen naar een psycholoog of behandelaar binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Desalniettemin is er ook een heel scala aan problemen waar je wel zelfstandig wat aan kunt doen.
Ik heb het dan met name over uitdagingen en problemen op het gebied van werk en carrière, relaties, geld, succes en zelfvertrouwen, faalangst, negatief denken, spiritualiteit, welzijn en nog veel meer. Op het gebied van zelfhulp en persoonlijke ontwikkeling is er ontzettend veel materiaal beschikbaar om je leven een positieve boost te geven.

Middelmatig leven en persoonlijke ontwikkeling

Als je heel eerlijk naar jezelf toe bent dan leid je nu misschien niet het leven dat je zou willen. En hoe langer deze situatie voortduurt, hoe pijnlijker het vaak wordt.

Dat jij deze video bekijkt geeft denk ik al dat jij niet iemand bent die genoegen neemt met een middelmatig leven. Van binnen doet deze manier van leven je pijn en voel je onvrede. Je wil meer uit jezelf en het leven halen. Maar de nummer 1 persoon die tegen je lijkt te werken ben je zelf.  We zijn vaak zelf onze grootste vijand. Het is lastig om jezelf te managen.

Investeren in jezelf

Als je momenteel ontevreden met je leven bent, realiseer je dan dat persoonlijke ontwikkeling helpt. Door te investeren in je persoonlijke ontwikkeling groei je als persoonlijkheid. Je vergaart inzichten en kennis en vele vaardigheden zijn te trainen. Wil je sociaal sterker of assertiever worden? Persoonlijke ontwikkeling helpt. Wil je angsten overwinnen? Persoonlijke ontwikkeling helpt. Wil je meer succes tijdens het werk of ondernemen? Wil je beter presteren op school of wil je betere relaties? Wil jij je minder zorgen maken en leren loslaten? Persoonlijke ontwikkeling helpt.

Alles begint bij jou want jij moet het doen. Door te investeren in je persoonlijke ontwikkeling ga je betere resultaten in het leven boeken. En dat hoeft niet duur te zijn. Vele interessante en behulpzame boeken zijn al voor een paar tientjes te koop.

Persoonlijke ontwikkeling is geen heilige graal

Kortom, het is heel erg zonde als je niet investeert in zelfhulp en persoonlijke ontwikkeling. Echter, aan persoonlijke ontwikkeling zitten ook grenzen.

Boeken of trainingen als ‘hoe word je rijk’ , ‘the secret’ of ‘succes is een keuze’ of ‘je kunt alles krijgen wat je wilt’ daar geloof ik niet in. Ik geloof niet in trainers of marketeers die je gouden bergen beloven omdat ze een denkfout maken. De denkfout is dat je alles in het leven (onbegrensd) zelf in de hand hebt. Alsof jij het universum zou kunnen aansturen en zelf kunt bepalen wat het leven je geeft, maar zo werkt het niet. Het leven is complex en bestaat uit ontzettend veel factoren en alhoewel jij je invloed op het leven kunt vergroten en zo betere resultaten boekt betekent dit nog niet dat je alles naar je hand kunt zetten. Controle over de toekomst is een illusie.

Je hebt geen controle maar invloed heb je wel. Innerlijke of mentale problemen oplossen, welzijn, beter presteren en meer genieten van het leven zijn mogelijk en persoonlijke ontwikkeling ondersteunt je hierbij.

Succesvolle mensen en persoonlijke ontwikkeling

Je denkt misschien nu dat is allemaal mooi en aardig maar er zijn genoeg succesvolle mensen die helemaal niet aan zelfhulp en persoonlijke ontwikkeling doen. Je kunt ook succes hebben zonder het lezen van boeken, bekijken van video’s of bezoeken van trainingen over persoonlijke ontwikkeling.

Ik denk dat je gelijk hebt. Maar heb je bij deze succesvolle mensen naar de buitenkant (het uiterlijk) of naar het innerlijk gekeken? Kijk je verder dan de oppervlakkige glimlach? Hoe vaak lees je wel niet in de krant dat succesvolle of beroemde mensen verslaafd zijn aan drugs of zelfmoord plegen. Ze hebben alle rijkdom die een mens kan bezitten maar zijn niet gelukkig. De werkelijkheid is dat ook veel succesvolle mensen mentaal labiel zijn en/of een destructief leven leiden.

Onderzoek – research & personal development

Zit jij met jezelf in de knoop zit of ben je ontevreden over bepaalde gebieden in je leven? Doe er dan wat aan met zelfhulp en persoonlijke ontwikkeling. Onderzoek bijvoorbeeld wat je online kunt vinden over het probleem. We hebben allemaal onze eigen individuele problemen maar je zult verbaasd staan over hoeveel mensen als eens te maken hebt gehad met jouw probleem of op dezelfde manier denken zoals jij. Je hoeft in veel gevallen het wiel niet zelf uit te vinden.

Met OverwinCoach.nl wil ik je helpen om de zoektocht online makkelijker te maken. Regelmatig wordt op deze site een nieuwe video gelanceerd waarin ik een relevant onderwerp over persoonlijke ontwikkeling bespreek. Denk hierbij aan thema’s als angst, carrière maken, werkstress, assertiviteit, zelfvertrouwen, dating, presteren, spiritualiteit, relaties, succes, geld, welzijn en nog veel meer.

Ik heb ontzettend veel boeken gelezen over persoonlijke ontwikkeling en heb een interesse in alles wat met psychologie en zelfhulp te maken heeft. Ik werk al jaren als faalangstcoach en voer regelmatig gesprekken met vele mensen die met onzekerheid, stress of andere innerlijke issues worstelen. Al het onderzoek dat ik gedaan heb naar persoonlijke ontwikkeling en de inzichten die ik daarbij opdoe wil ik graag met je delen.

Graag hoor ik ook van jou wat je van een video vindt zodat we van elkaar kunnen leren. Onder elke video heb je mogelijkheid om je ervaringen of een reactie achter te laten. Of misschien heb je een goed idee voor een onderwerp dat je nog niet bent tegengekomen op mijn site? Laat het mij weten en wie weet besteed ik er binnenkort aandacht aan.

Ok, dit was Michel voor OverwinCoach.nl.

Take care

 

Rating