Ready to watch this Video?

To get quick access you need to subscribe this Premium plan.

Restricted Access. You must be a member to access this content. Get package below to access the Content.

premium toegang
Pricing: 20.00 EUR

Buy Now

Succesvolle mensen geloven niet in falen

0
0

Lees het artikel

Succesvolle mensen die falen

Hey, dit is Michel voor OverwinCoach.nl. Vandaag wil ik het met je hebben over ‘the rich and the famous’. Ik heb een top 3 samengesteld van beroemde mensen die voordat zij succesvol werden keer op keer faalden. Ik wil hun verhalen met je delen, zodat je falen vanuit een ander daglicht gaat zien.

Op 1: J.K. Rowling van de boekenreeks Harry Potter.

Op nummer 1 heb ik staan J.K. Rowling, bedenker en schrijfster van Harry Potter. Toen zij het eerste boek schreef was zij werkeloos, gescheiden en moest zij een dochter opvoeden vanuit de bijstand. Het eerste boek van Harry Potter werd ook nog eens afgewezen door meer dan tien uitgeverijen. Kortom, haar situatie was verre van ideaal voordat ze succes kreeg.

Op 2: Kolonel Sanders van KFC

Kolonel Sanders is een verhaal van roeien met de riemen die je hebt. In het begin had hij niet veel meer dan een heerlijk ‘geheim’ recept voor het bereiden van kip. En hij was vastberaden om zijn recept aan een restaurant te verkopen.

Je kunt je voorstellen dat restaurants echt niet happig zijn om een recept van een vreemde aan te nemen. Waarom zou je ook met een of ander gek samenwerken die beweert dat hij het beste recept voor kip heeft? Meer dan duizend keer is hij afgewezen door talloze horeca gelegenheden.

Maar aan het einde van de rit heeft hij toch een restaurant gevonden dat bereid was een deel van de verkoop met hem te delen voor het recept van zijn kip. Het succes dat daarna volgde heeft geleid tot het oprichten van KFC.

Mijn vraag aan jou is: hoeveel verkopers denk je dat er na duizend afwijzingen nog steeds doorgaan? 50 keer nee is al demotiverend, laat staan 1000.

Op 3: Michael Jordan

Michael Jordan staat bekend al 1 van de beste basketballers aller tijden. Echter, dat is niet altijd zo geweest. Toen hij nog op de hogeschool zat werd hij uit het basketballteam gezet vanwege een gebrek aan vaardigheden. Hij is daarop naar huis gegaan en heeft zichzelf boos opgesloten in zijn kamer.

Ik sluit mijn top 3 af met Michael Jordan, want hij staat ook bekend om zijn inspirerende quotes en uitspraken over succes en falen. Zo heeft hij bijvoorbeeld gezegd ‘ik heb meer dan 9000 shots gemist in mijn carrière. En 26 daarvan moesten op het laatste moment de wedstrijd winnen maar ik miste.  Ik heb gefaald, gefaald en nog eens gefaald en dat is waarom ik slaag’.

Succes en falen

Wat kunnen we hier nu van leren? In ieder geval dat je zonder te falen nooit echt succesvol zult zijn. Je moet bereid zijn om op je bek te gaan als je iets wil bereiken in het leven. Je moet bereid zijn om risico’s te nemen.

Falen wordt vaak als iets negatiefs gezien maar het is een voorwaarde voor succes. Door te falen leer je hoe iets niet moet en kun je het de volgende keer beter doen waardoor je steeds dichter bij het gewenste resultaat komt. In de verkoop is een bekende kreet ‘elke nee brengt je dichter bij een ja’.

Natuurlijk, als je een fout of falen kunt voorkomen, doe dat dan ook. Je kunt bijvoorbeeld leren van andermans fouten door te luisteren naar zijn/haar ervaringen of door bijvoorbeeld boeken te lezen of trainingen te volgen. Maar waar je voor moet oppassen is dat je niet gaat uitstellen omdat je alles perfect wilt doen. Teveel streven naar perfectie (voorbereiding, denkbeeldige risico’s vermijden) helpt elke vorm van creativiteit en actie om zeep waardoor je in het leven stil blijft staan.

Echt succesvolle mensen geloven niet in falen. Zij zien een fout of afwijzing als een les en kans om te groeien. En ik hoop dat jij ook op die manier tegen falen aan gaat kijken. Natuurlijk is het niet gemakkelijk om te falen. Je wilt namelijk in de ogen van de buitenwereld niet afgaan en zo voelt het wel. Realiseer je dan op dat moment: ‘opgevers winnen nooit en winnaars geven nooit op’.

Ok, dit was Michel voor OverwinCoach.nl. Zou het top vinden als jij jouw successen, fouten of momenten dat je gefaald hebt wilt delen (via het commentaarveld) onder de video. Op die manier kunnen we van elkaar leren. Deel daarnaast deze video via je favoriete social media zodat ook anderen deze kunnen bekijken.

Rating