Ready to watch this Video?

To get quick access you need to subscribe this Premium plan.

Restricted Access. You must be a member to access this content. Get package below to access the Content.

premium toegang
Pricing: 20.00 EUR

Buy Now

Tips voor het nemen van coaching

0
0

Duur video: 11:57 min.

Lees samenvatting

In deze video ga ik het met je hebben over het nut van coaching. Ik bespreek waarom succesvolle mensen een coach of mentor hebben en wat coaching voor jou kan betekenen. Daarnaast geef ik je tips voor het inschakelen van de juiste coach om zo de drempel naar coaching te verlagen. Als je twijfelt of coaching iets voor jou is, kijk dan naar deze video.

Succesvolle mensen kiezen voor coaching

Dat veel succesvolle mensen baat hebben bij coaching valt niet te betwisten.

Topsporters hebben een coach en dat is niet voor niets. Een coach helpt de individuele sporter of het team om een optimaal resultaat te behalen. En ook in het bedrijfsleven wordt coaching ingezet voor het behalen van gewenste doelstellingen. Veel leidinggevenden hebben training gehad in het coachen van hun team of medewerkers. En ook wereldleiders, miljardairs en andere ‘groten der aarde’ hebben een coach of mentor die hen helpt bij het omgaan met vele uitdagingen.

Kortom, succesvolle mensen worden gecoacht.

Als je het maximale uit het leven wil halen dan helpt een coach je naar méér resultaat. Of wanneer je te lijden hebt onder een mentaal/emotioneel probleem of obstakel dan helpt de coach je om het probleem te overwinnen.

Hoe komt het dan toch dat niet meer mensen gecoacht worden of voor een coach kiezen?

Obstakels bij coaching

Er zijn diverse redenen die je ervan kunnen weerhouden om coaching te nemen. Misschien ben jij ook terughoudend als het om coaching gaat. Misschien heb je wel eens coaching op het werk gehad, maar dan gaat het meestal alleen over jouw functioneren in relatie tot het werk. Coaching in de privésfeer gaat verder en heeft betrekking op veel meer onderwerpen in je leven. Denk aan financiën, ondernemen, stress, gezondheid, innerlijke rust, succes, zelfvertrouwen en relaties etc.

Ik ben van mening dat ontzettend veel mensen baat hebben bij persoonlijke- of privécoaching maar de volgende obstakels staan helaas maar al te vaak in de weg:

Coaching is prijzig

Coaching is duur en dat komt omdat persoonlijke coaching 1 op 1 is. Om dezelfde reden betaal je vaak een behoorlijk uurtarief voor een rijles. Elke leerling heeft zijn eigen rij-instructeur en het kost nu eenmaal wat geld om iemand persoonlijk in te huren.

Angst, te hoge drempel

Om de hulp van een coach in te schakelen moet je bereid zijn om jezelf kwetsbaar op te stellen en daar is moed voor nodig. Het is niet gemakkelijk om een ander om hulp te vragen. Je lost liever zelfstandig je problemen op.

Een coach vinden

Er zijn heel veel coaches en trainingsbureaus in Nederland. Zoveel zelfs dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je weet niet wie je kan vertrouwen of wie je moet kiezen.

Gebrek aan ambitie en/of visie

Je vindt alles wel best. Je neemt het leven zoals het komt en je ziet het nut van coaching niet in. Je hebt geen doelen in je leven en de toekomst is iets abstracts voor je.

Je hebt nog niet genoeg geleden

Je bent niet tevreden met je leven en je klaagt regelmatig. Je hebt echter nog niet genoeg pijn geleden om ook echt wat aan je situatie te doen.  Met een coach werken vraagt om inzet en de bereidheid om te veranderen. En deze inzet komt vaak pas als de pijn teveel wordt.

Ik heb nu 5 obstakels genoemd die je ervan weerhouden om voor coaching te kiezen. Als jij zelf twijfels hebt bij coaching dan heb je vast wel 1 of meer obstakels herkend. Wat kun je nu doen om over deze obstakels heen te stappen? Wat kun je doen om voor de problemen en uitdagingen waarmee je worstelt een goede coach te vinden? De volgende tips helpen je op weg.

Tot zover de samenvatting…

Om de gehele video inclusief tips te bekijken is premium toegang nodig.

Ja, geef mij toegang tot premium video en geweldige extra’s!

 

Rating